thumbnail B Care Online 01

 
 
  P001  
  540 Download
Download
Read On PDF
 
 
 

bannerhonda800

Honda revealed its all-new Clarity Series

ฮอนด้าบุกอเมริกาเปิดตัว 3 รถยนต์พลังงานสะอาดตระกูลแคลริตี้

Honda revealed its all-new Clarity Series Plug-in Hybrid and Clarity Electric  

BANGKOK 13 JUNE 2017

Edit by : NONG-NUCH LIMTRAKOOL

ฮอนด้าเปิดตัว รถยนต์พลังงานสะอาดตระกูลแคลริตี้ใหม่อีก2 รุ่น ควบคู่ไปกับรถยนต์พลังงานจากเซลเชื้อเพลิงแคลริตี้ ฟิ้วเซลล์ที่มีอยู่แล้ว นั่น คือ แคลริตี้ ปลั๊กอินไฮบริด และ แคลริตี้ อิเล็คทริก ซึ่งฮอนด้าคาดหวังว่ารถยนต์ในแคลริตี้ซีรส์ทั้ง 3 รุ่นนี้จะสามารถทำยอดขายในสหรัฐอเมริกาได้ที่ 75,000 คันภายในระยะเวลา 4 ปีแรกที่จำหน่าย นอกจากนั้นยังมีเป้าหมายว่ารถยนต์พลังงานสะอาดตระกูลแคลริตี้ซีรีส์ จะสามารถช่วยเพิ่มยอดขายรถยนต์ฮอนด้าในสหรัฐอเมริกาได้อีก5เท่าในระยะเวลา 4ปีข้างหน้า รวมทั้งมุ่งมั่นที่จะให้ยอดขายรถยนต์ที่ใช้พลังงานไฟฟ้าให้ได้ถึง2 ใน 3 ของยอดขายทั้งหมดภายในปี 2030 (พ.ศ.2573)

Honda Clarity Series

รถยนต์พลังงานไฟฟ้าที่เพิ่งเปิดตัวใหม่ทั้ง2รุ่นนี้จะออกสู่ตลาดพร้อมกันกับรุ่นพลังงานจากเซลเชื้อเพลิง แคลริตี้ฟิ้ว เซล ซึ่งยานยนต์ทั้ง 3 รุ่นในกลุ่มแคลริตี้ซีรส์ของฮอนด้าจะทำให้ทางเลือกของลูกค้าที่สนใจรถยนต์พลังงานขยายออกไปมากขึ้นแบบที่ไม่เคยมีมาก่อน ทั้งรถยนต์พลังงานเซลเชื้อเพลิง พลังงานไฟฟ้าจากแบตเตอรี่ และ ปลั๊กอินไฮบริด ที่เพียบพร้อมไปด้วยอุปกรณ์เสริมต่างๆมากมายภายใต้รูปแบบรถยนต์ซีดาน 5 ที่นั่ง

Mr.Jeff Conrad รองประธานอาวุโสของ ฮอนด้า มอเตอร์ อเมริกา กล่าวในงานแถลงข่าวการแสดงรถยนต์ของฮอนด้า ว่า ฮอนด้า แคลริตี้ คือ จุดมุ่งหมายในการที่จะเพิ่มการใช้เทคโนโลยีพลังงานไฟฟ้าขั้นสูงในรถยนต์ระบบเกียร์อัตโนมัติและนำรถยนต์ไฟฟ้าเข้าสู่ตลาดรถยนต์ในตลาดหลักยิ่งไปกว่านั้น ฮอนด้า แคลริตี้ ยังเป็นเครื่องหมายแสดงให้เห็นถึงความก้าวหน้าในการ ริเริ่มใช้พลังงานไฟฟ้าในรถยนต์ของฮอนด้า เปรียบเสมือนตัวแทนของการลงทุนอย่างเต็มรูปแบบในเทคโนโลยียานยนต์พลังงานไฟฟ้า
Mr.Steve Center รองประธานฝ่ายสำนักงานพัฒนาการประกอบธุรกิจและสิ่งแวดล้อมของฮอนด้า มอเตอร์ อเมริกา กล่าวเสริมด้วยว่า ในอนาคตพลังงานไฟฟ้าจะเป็นพลังงานขับเคลื่อนที่สำคัญและฮอนด้าได้เริ่มต้นพลังงานด้านนี้แล้วในปัจจุบันด้วย แคลริตี้ ซีรีส์  

  ในฐานะตัวแทนของการขับเคลื่อนเทคโนโลยียานยนต์พลังงานไฟฟ้าของฮอนด้าแคลริตี้ซีรีส์แต่ละรุ่นภายนอกมีความแตกต่างไม่มากนัก ตัวถังขยายกว้างรองรับตามหลักอากาศพลศาสตร์ การออกแบบภายนอกแต่ละชิ้นส่วนมีเอกลักษณ์ รวมถึงสีสันเฉพาะตัวของแต่ละรุ่น แต่มีการออกแบบด้านหน้าให้แตกต่างกันด้วย ไฟหน้า ตลอดจนไฟท้าย ล้ออัลลอยด์ขนาด18นิ้ว ผสมผสานกับสไตล์ภายนอกที่สง่างามและทันสมัย ภายในของแคลริตี้แต่ละรุ่น มีขนาด5ที่นั่งและกว้างขวาง สะดวกสบาย ใช้วัสดุตกแต่งภายในเกรดพรีเมียมและเป็นมิตรกับสิ่งแวดล้อม

ด้วยจุดเด่นหลักของฮอนด้าที่เน้นความสนุกสนานในการขับขี่ ทำให้แคลริตี้ซีรส์ในแต่ละรุ่นให้ความรู้สึกราบรื่นและเงียบสงบในทุกการขับขี่ อันเป็นเอกลักษณ์ของยานยนต์พลังงานไฟฟ้า แคลริตี้ซีรีส์ยังใช้เทคโนโลยีผ่านแอพลิเคชั่น Apple CarPlay™/Android Auto™ ให้คุณไม่พลาดทุกการเชื่อมต่อ ระบบเสียงพร้อมจอควบคุมและเทคโนโลยีระบบ HONDA SENSING™อย่างเต็มรูปแบบเพื่อความปลอดภัยและเป็นผู้ช่วยคนขับ

ด้วยความแตกต่างของแหล่งพลังงานใน 3 รูปแบบที่มาพร้อมความหรูหราทั้งภายในและภายนอก แคลริตี้ซีรส์จึงตอบสนองการประหยัดพลังงานได้อย่างเต็มที่ด้วยกลยุทธ์ 3 แพลตฟอร์มภายใต้แบรนด์หนึ่งเดียว จะช่วยให้ Honda สามารถตอบสนองต่อโครงสร้างพื้นฐานและเพิ่มยอดขายในตลาดได้ อีกทั้งเป็นไปตามความวัตถุประสงค์ของลูกค้าทั่วประเทศที่ต้องการรถยนต์ที่ปล่อยคาร์บอนในอัตราที่ต่ำ
แคลริตี้ซีรส์ เป็นตัวแทนความมุ่งมั่นของฮอนด้าในการแก้ไขปัญหาด้านพลังงานและความวิตกกังวลด้านสิ่งแวดล้อม และบริษัทเชื่อว่ายอดขายของยานยนต์ในกลุ่มที่มีประสิทธิภาพด้านนี้จะเติบโตขึ้น ซึ่งฮอนด้าเคยประกาศจะผลิตรถยนต์ไฮบริดในสหรัฐอเมริกาเพื่อออกจำหน่ายจริงในประเทศภายในปี 2018

ฮอนด้า แคลริตี้ ปลั๊กอินไฮบริด

ฮอนด้า แคลริตี้ ปลั๊กอินไฮบริด โฉมใหม่รุ่นปี 2018 นี้จะเปิดตัวสู่ตลาดส่งตรงถึงดีลเลอร์ทั่วประเทศสหรัฐอเมริกาในปี 2017 โดยมาพร้อมกับประสิทธิภาพและสมรรถนะในการขับขี่ที่เคลื่อนด้วยพลังงานไฟฟ้าอย่างเต็มรูปแบบได้ถึง 42 ไมลล์ สูงสุดในบรรดารถยนต์ปลั๊กอินไฮบริดขนาดกลาง ด้วยเครื่องยนต์ประหยัดพลังงาน Atkinson แบบ 4 ลูกสูบขนาดความจุ 1.5ลิตร 181 แรงม้า มอเตอร์ไฟฟ้าแรงบิดสูงสุด 232 ปอนด์/ฟุต สามารถทำงานร่วมกับระบบพลังงานไฟฟ้าได้อย่างเต็มสมรรถนะขับเคลื่อนระยะทางสูงสุดถึง 330 ไมลล์ พลังงานได้จากเครื่องยนต์เบนซินและแบตเตอรี่ขนาด 17 กิโลวัตต์/ชั่วโมงใช้เวลาในการชาร์จแบตเตอรี่240 โวลต์ที่ 2.5 ชั่วโมง และคาดหมายว่าจะได้รับการรับรองมาตรฐานการประหยัดพลังงานเชื้อเพลิง EPA (US: Environmental Protection Agency) ที่ 105 MPGe (ไมลล์/แกลลอน) ซึ่งอยู่ในกลุ่มประหยัดพลังงานเชื้อเพลิงสูงสุด

ฮอนด้า แคลริตี้ ปลั๊กอินไฮบริด มีระบบการขับขี่มาตรฐาน 3 โหมดด้วยกัน คือ Normal, Econ และ Sport ให้ผู้ขับสามารถเลือกใช้ให้เหมาะสมกับประสบการณ์ขับขี่ของตัวเอง แต่หากต้องการให้การขับขี่เป็นไปอย่างประหยัดพลังงานสูงสุด สามารถเลือกใช้โหมดที่สี่ HV mode ควบคู่ไปกับโหมดการขับขี่มาตรฐานทั้ง3ได้ด้วย และในฐานของผู้นำทางด้านยอดขายของรถยนต์ในแคลริตี้ซีรีส์ แคลริตี้ ปลั๊กอิน ไฮบริด จึงมีให้เลือก2แบบด้วยกัน คือ แบบสแตนดาร์ดและทัวร์ริ่ง

ฮอนด้า แคลริตี้ อิเล็กทริค

  ฮอนด้า แคลริตี้ อิเล็กทริค มีเป้าหมายในตลาดผู้บริโภคที่ต้องการรถยนต์ซีดานที่มีความสะดวกสบายและกว้างขวางตอบสนองต่อการใช้งานในชีวิตประจำวัน ด้วยพลังงานจากไฟฟ้า 120กิโลวัตต์ 161แรงม้า แรงบิดจากมอเตอร์ไฟฟ้าที่ 221ปอนด์/ฟุต แบตเตอรี่ 25.5 กิโลวัตต์ ใช้เวลาในการชาร์จแบตเตอรี่เต็ม 240 โวลต์ในระยะเวลาไม่เกิน 3 ชั่วโมง หรือจะใช้ระยะเวลาชาร์จที่สั้นลง ด้วยระบบชาร์จไว SAE ที่สามารถชาร์จแบตเตอรี่ได้ 80% ในเวลาเพียง 30 นาที  

ฮอนด้าคาดหมายว่ารถยนต์ไฟฟ้ารุ่นนี้จะได้รับการรับรองมาตรฐานการประหยัดพลังงานเชื้อเพลิง EPAตามรูปแบบการขับขี่ที่แตกต่าง คือ ในเมือง/ไฮเวย์/ขับขี่แบบผสมผสาน ในระดับ120/102/111 MPGe (ไมลล์/แกลลอน) ตามลำดับ ฮอนด้า แคลริตี้ อิเล็กทริค โหมดการขับขี่เช่นเดียวกับรุ่นปลั๊กอินไฮบริด คือ Normal, Econ และ Sport จะออกจำหน่ายจริงในสหรัฐอเมริกาในปี 2017 นี้โดยเริ่มที่รัฐแคลิฟอร์เนียและโอเรกอน

ฮอนด้า แคลริตี้ ฟิ้วเซล ฮฮนด้าเคลมว่า ฟิ้วเซล

ฮอนด้า แคลริตี้ ฟิ้วเซล ฮฮนด้าเคลมว่า ฟิ้วเซล(fuel cells)เป็นเทคโนโลยียานยนต์ในอนาคตของฮอนด้าที่ใช้พลังงานสะอาดเป็นมิตรกับสิ่งแวดล้อมที่จะทำให้อัตราการสิ้นเปลืองพลังงานเป็นศูนย์ โดยฮอนด้าชิมลางตลาดรถยนต์รุ่นนี้ มาตั้งแต่ปลายปีที่แล้ว (2016) ในแคลิฟอร์เนีย และในปีนี้เริ่มส่งมอบรถยนต์ทั่วสหรัฐอเมริกาไปแล้วกว่า 100 คันควบคู่ไปกับการพัฒนาเพิ่มสถานีเติมไฮโดรเจน

นวัตกรรมใหม่ด้านเทคโนโลยีเซลเชื้อเพลิงทำให้ขนาดของเซลสแตคมีขนาดกะทัดรัดลง30%แต่สามารถบีบอัดความหนาแน่นของพลังงานได้เพิ่มขึ้นถึง 60%เมื่อเทียบกับรุ่นก่อนหน้าฮอนด้าFCXแคลริตี้ใช้เครื่องยนต์V6และเซลล์เชื้อเพลิงที่มีขนาดเล็กลงระบบขับเคลื่อนแบบบูรณาการ 

ภายในตัวรถกว้างขวางขนาด 5ที่นั่ง แคลริตี้ ฟิ้ว เซล ได้รับการรับรองมาตรฐานการประหยัดพลังงานเชื้อเพลิง EPA ในระดับสูงสุดของรถยนต์ในกลุ่ม ฟิ้วเซล รวมถึง รถยนต์พลังงานไฟฟ้า อีกทั้งยังได้รับความนิยมและไว้วางใจในความประหยัดค่าใช้จ่ายด้านพลังงานในธุรกิจรถยนต์เช่าในแคลิฟอร์เนีย 

ฮอนด้า แคลริตี้ ฟิ้วเซล มีให้เลือก 3สีด้วยกัน คือ สีแดงเมทัลลิคBordeau สีดำและขาวเคลือบมุก(Orchid Pearl และ Crystal Black Pearl)

 

Honda Clarity Series

Honda Clarity Plug-In Hybrid & Honda Clarity Electric

Honda revealed its all-new Clarity Plug-in Hybrid and Clarity Electric alongside the already available Clarity Fuel Cell, saying it will target U.S. sales of 75,000 Clarity vehicles in the first four model years. The Clarity series will contribute to an anticipated five-fold increase in Honda's U.S. sales of electrified vehicles over the next four years as the company works toward its target that two-thirds of its global automobile sales will come from electrified vehicles by 2030.

The two all-new electrified Honda vehicles will join the Clarity Fuel Cell, launched in December 2016, to make Clarity the first ever vehicle series offering customers an expanded array of electrified vehicle choices with fuel cell, battery electric and plug-in hybrid powertrains wrapped in a sophisticated, spacious and comprehensively equipped five-passenger sedan.

"The Honda Clarity is aimed at accelerating the deployment of advanced electrified powertrain technology and bringing electrified vehicles further into the mainstream," said Jeff Conrad, senior vice president of American Honda Motor Co., Inc., at the company's auto show press conference. "The Clarity series also heralds the advancement of our Honda Electrification Initiative, representing our investment in the full spectrum of electric-vehicle technologies."

"Electrification is the future of mobility and the future of Honda, and it all starts now with this new Clarity series," added Steve Center, vice president of the Connected and Environmental Business Development Office at American Honda.

Honda Clarity Series

As the next progression of Honda's dynamic styling for electrified products, each Clarity variant has a low, wide aerodynamic body with unique design elements, including its own special hero color, and differentiated front styling, headlights, tail lamps and 18-inch alloy wheel designs. Combined with elegant and advanced exterior styling, each Clarity series vehicle has a spacious interior with comfortable seating for five adults, outfitted with premium, environmentally responsible materials.

Offering Honda's "fun-to-drive" DNA, each Clarity variant provides a smooth, quiet and highly refined driving experience, aided by the smooth and seamless character of electric drive torque and acceleration. The Clarity series also features advanced technologies, including Display Audio with Android Auto™ and Apple CarPlay™, and the full suite of HONDA SENSING™ safety and driver-assistive technologies.

With three different powertrains and luxury packaging, the Clarity series has wide appeal. This shared "3-in-1" platform strategy will enable Honda to respond to infrastructure and market developments, provide customers nationwide with an ultra-low carbon vehicle that meets their lifestyle needs, and takes Honda toward higher volume sales of advanced powertrain products that will help reduce CO2 emissions.

The Clarity series is at the vanguard of Honda's commitment to address society's energy and environmental concerns as the company expects significant growth in sales of efficient, lower CO2 electrified vehicles. Honda has previously announced plans to introduce a dedicated new hybrid car to the U.S. market in 2018. The new Honda hybrid car will be made in America.

Honda Clarity Plug-in Hybrid

The 2018 Honda Clarity Plug-in Hybrid, launching at dealerships nationwide in 2017, is anticipated to earn an all-electric driving range rating of 42 miles, the longest of any midsize plug-in hybrid. For longer trips, the Clarity Plug-in Hybrid can utilize its hyper-efficient 1.5-liter Atkinson cycle 4-cylinder engine to generate electricity and, under certain conditions, to act as a direct power source, resulting in an anticipated overall driving range rating in excess of 330 miles.

The vehicle's electromotive power comes from a 181-horsepower electric motor producing 232 lb.-ft. of torque and drawing power from both the gasoline engine and a 17-kilowatt hour (kWh) battery pack with a recharge time of 2.5 hours at 240 volts. The Clarity Plug-in Hybrid is anticipated to earn an EPA fuel economy rating of 105 MPGe (miles per gallon of gasoline-equivalent) combined, at the top of its class. The Clarity Plug-in Hybrid features three selectable modes - Normal, Econ and Sport - allowing drivers to customize their experience, maximizing efficiency or driving performance. A fourth mode - HV mode - is provided to maintain the battery's state of charge and can be selected in conjunction with Normal, Econ and Sport driving modes.

As the sales volume leader in the Clarity lineup, the Clarity Plug-in Hybrid will be offered in two premium-contented trims, standard and Touring.

Honda Clarity Electric

The 2017 Honda Clarity Electric is geared toward consumers who desire a spacious, comfortable and affordable sedan that suits their daily driving needs. The Clarity Electric is powered by a 161-horsepower (120-kilowatt) electric motor producing 221 lb.-ft. of torque and drawing power from a 25.5-kWh battery pack. The vehicle can by fully charged in just over three hours at 240 volts, and when using DC fast charging with the SAE Combined Charging System can achieve an 80 percent charge in just 30 minutes.

The model is anticipated to have an anticipated EPA fuel economy rating of 120/102/111 MPGe (city/highway/combined). Like the Clarity Plug-in Hybrid, the Clarity Electric features three selectable driving modes - Normal, Econ and Sport. The Clarity Electric will launch in 2017, starting with an attractive lease program in California and Oregon.

Honda Clarity Fuel Cell

Honda views fuel cells as the ultimate zero-emissions vehicle technology and the Clarity Fuel Cell offers green early adopters the latest technology to be on the forefront of "what's next." Honda began deliveries of the 2017 Clarity Fuel Cell in December 2016 in select California markets, where a consumer friendly network of hydrogen stations continues to grow, and has already delivered more than 100 vehicles.

Technological innovations to the Clarity Fuel Cell have created a fuel cell stack that is 33 percent more compact with a 60 percent increase in power density compared to its predecessor, the Honda FCX Clarity. The more compact fuel cell and integrated powertrain, now comparable in size to a V-6 engine, fits entirely under the hood of the car, allowing for a more spacious cabin with seating for five passengers.

At 366 miles, the Clarity Fuel Cell has the highest EPA driving range rating of any zero-emission vehicle in America, including fuel cell and battery electric vehicles, and an EPA fuel economy rating of 68 MPGe combined. The Clarity Fuel Cell is available for the competitive introductory lease price of $369 a month for 36 months with $2,868 due at signing. The lease terms include an attractive mileage allowance of 20,000 miles per year, up to $15,000 of hydrogen fuel, up to 21 days of an Avis Luxury Rental in California, 24/7 roadside assistance, and eligibility for California "White Sticker" single occupant HOV access. Lessees can also apply for the State of California $5,000 rebate. The Clarity Fuel Cell is available in three colors: Bordeaux Red Metallic, White Orchid Pearl and Crystal Black Pearl.

Porsche900x90

READMORE